Hyra skidor i Åre på Alpindepån

Dela inlägget:

I samarbete med Alpindepån

När jag var i Åre i helgen låg min skidutrustning kvar på landet i Dalarna så det var bara att hyra utrustning på plats. Ganska skönt att slippa släpa på sakerna, men var ska man hyra? Efter lite research hittade jag Alpindepån som ligger vid Åre Torg, som med 20% onlinerabatt verkar vara klart billigaste stället att hyra skidor på i centrala Åre.

Hyra skidor i Åre med rabatt

För att få rabatten på 20% bokar man online minst tre dagar i förväg, men man kan såklart bara gå in och hyra utan förbokning till vanligt pris.

Hyra skidor i Åre med rabatt

Hyra skidor i Åre med rabatt

Fördel med att hyra skidor är att få ett par nyslipade, nyservade skidor och i mitt fall tog jag ett par som var lite mer avancerade än de jag har på landet.

I skidhyran ingår hjälm, dock inte skidglasögon. Mina nya skidglasögon som jag köpte förra året låg även de kvar på landet, men jag hittade ett par gamla rackare hemma som jag fick med mig som fick duga.

Hyra skidor i Åre med rabatt

Riktigt bra service och trevlig personal. Man kan här dessutom förvara hela utrustningen i butiken när man är klar för dagen. Man kan då slippa gå tillbaka i pjäxor till hotellet och släpa på skidorna. Skorna kan man lämna i butiken under dagen medan man åker. Nästa morgon hämtar man upp grejorna igen. Så smidigt!

Jag kan verkligen rekommendera att hyra skidor på Alpindepån om ni kommer utan utrustning till Åre! Boka på alpindepan.se

Skidåkning i Åre

Under Alpina VM som det var den weekend jag var uppe var det helt fullbokat på alla hotell men väldigt lite folk i backarna. Läs mer om skidåkning i Åre under VM här.

Hyra skidor i Åre med rabatt

5 kommentarer

  1. Det verkar ha varit riktigt härlig skidåkning också! Kanske lite synd att det inte blev skidåkning för oss den här gången, men det kommer kanske väl tillfällen hoppas jag 🙂 Kul helg i Åre i alla fall!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...