Restaurang Palett i Vasastan – ambitiƶs meny i Jolo’s tidigare lokaler

Nyligen slog en ny restaurang upp dƶrrarna i Vasastan – Restaurang Palett, som tagit ƶver Jolo’s tidigare lokaler. Biljardhallen Jolo finns kvar en trappa ner, men uppe i restaurangen Ƥr det nu en helt annan mat Ƥn tidigare. Man har Ƥven en helt ny inredning och restaurangen Ƥr tƤnkt att locka en annan publik Ƥn bara biljardspelare.

Det Ƥr kƶksmƤstare Marcus Lindberg Stoltz, som nƤrmast kommer frĆ„n Wasahof som tagit fram menyn, som han fƶrklarar har sin bas i fransk matlagning som han blandar med smakinfluenser frĆ„n ”sina egna favoritkƶk runt om i hela vƤrlden”.

Restaurang Palett i Vasastan

Restaurang Palett i Vasastan

Jag fick chansen att prova lite frƄn menyn vid en pressmiddag och det var bƄde gott och ambitiƶst. HƤng med!

Restaurang Palett i Vasastan

Vi startade med en Burratina Mozzarella med rƶkta mandlar, granskottsolja och vinƤgerpulver. Enkel men god! Till den ett glasĀ GrĆ¼ner Veltliner som passade perfekt.

Restaurang Palett i Vasastan

NƤsta rƤtt var lite mer komplex, bƄde till smak och servering. En bakad jordƤrtskocka & purjolƶk med hemkokt svampbuljong, brƤnd grƤdde och lakrits.

Restaurang Palett i Vasastan

Mustig och massor av olika smaker och texturer. Jag gillar att fĆ„ in rƤtter nƤr jag Ƥter ute som skulle ta flera timmar att preppa hemma – detta Ƥr en sĆ„n rƤtt! Verkligen i min smak.

Varmrƶkt hel rƶding och chablis

En varmrƶkt hel rƶding i en liten rulle toppad med pepparrot stod nƤst pƄ tur. Den kom in pƄ en bƤdd av sjƶkorall, med grillade grƶnsaker och nobissƄs. Aningen torr fisk, men en bra rƤtt och sƄsen rƤddade upp fisken. Till den ett glas chablis.

Restaurang Palett ChablisRestaurang Palett

Portionerna pĆ„ denna provsmakning var aningen mindre Ƥn vanligt, sĆ„ vi kunde Ƥven orka testa en av kƶttrƤtterna – hjortfilĆ© pĆ„ ben med hemgjord rƶkt korv, rƶdvinsĆ„s, svamp, mandelpotatis och hjortron. Perfekt stekt hjort, men korven var strĆ„et vassare. Finns det nĆ„got godare Ƥn en riktigt bra korv? :-). Till denna ett glasĀ CĆ“tes-du-RhĆ“ne som satt som en smƤck.

Restaurang PalettRestaurang Palett

Sist, en dessert som var lika len som sƶt. En messmƶrs crĆØme brĆ»lĆ©e med en liten kula citronsorbet, hjortron och brƤnda mandlar.

En perfekt avslutning! Men vi slutade inte dƤr…

Bowling pƄ Jolo en trappa ner

Restaurangen sitter fortfarande ihop med Jolo en trappa ner och det Ƥr samma Ƥgare, varav en av dem – Ann-Sofie Lƶfgren dessutom ƤrĀ fƶrbundskapten i Svenska Biljardfƶrbundet och SM samt EM-medaljƶr i biljard.

SjƤlvklart gick vi ner och spelade ett parti, men var inte riktigt pĆ„ samma nivĆ„ som resten av gƤngen som spelade hƤr nere…

Bowling pƄ Jolo

Bowling pƄ Jolo

Alltid kul med nya restauranger – speciellt nƤr de Ƥr sĆ„ hƤr ambitiƶsa!

LƤmna ett svar

VƤnligen ange din kommentar!
VƤnligen ange ditt namn hƤr

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen pƄ bloggen!

LƤs mer

Hernƶ Gin Bar vid Slussen – Hernƶ Gins flaggskepp i Stockholm

Fƶr tvƄ Ƅr sedan ƶppnade Hernƶ Gin Bar vid Slussen som Ƥr Hernƶ Gins flaggskepp i Stockholm. PƄ...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen pƄ att lƤra dig mer om drinkar och gƄ en bartenderkurs i Stockholm? DƄ har jag ett...

Kurs fƶr fƶrarintyg bĆ„t – nu ska jag Ƥntligen lƤra mig navigera

Ƅntligen har det blivit av att boka en kurs fƶr fƶrarintyg bĆ„t - och Ƥven en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poƤng – Ƥr det vƤrt?

PƄ vƤgen hem frƄn Italien lade jag ett bud pƄ att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...