Riktigt bra italiensk restaurang i Stockholm – O’pizzicato

Dela inlägget:

En god vän till mig var för några veckor sedan på den italienska restaurangen O’pizzicato och var helt lyrisk över maten och vinerna och trodde verkligen det skulle vara något för mig. Så förra veckan när jag och en av mina bästa vänner skulle ses för att fira våra födelsedagar lite i efterskott bokade vi bord där.

Riktigt bra italiensk restaurang i Stockholm – O’pizzicato

Vi kommer vid sjutiden och det är helt fullt i lokalen som rymmer ca 80 gäster. Stora fönster mot gatan, tegelväggar mot köket, massa stearinljus och en hel vägg är dekorerad med vinflaskor. Mysigt!

Riktigt bra italiensk restaurang i Stockholm - O’pizzicato

Vi tas emot med ett varmt leende av hovmästaren Alexandar som visar oss till vårt bord och presenterar menyn. På hans rekommendation tar vi deras avsmakningsmeny med fyra rätter (475:-) och ber att han ska föreslå lämpliga viner på glas till rätterna. Det visar sig vara ett bra val!

Avsmakningsmeny på restaurang O’pizzicato

Menyn startar med antipasti – “Taglieri di salumi”. 24-månaders proscuttio, fänkålssalami och hemgjord porchetta – allt skivat i så lövtunna skivor att det smälte i munnen. 24-månaders parmigiano reggiano med balsamico, soltorkade tomater, stora gröna oliver och cornichoner.

Riktigt bra italiensk restaurang i Stockholm - O’pizzicatoRiktigt bra italiensk restaurang i Stockholm - O’pizzicato

Fantastiskt gott! Till det ett glas vitt – Ca’Brione 2017, Nino Negri som var riktigt bra – torrt, friskt med en svag ekfatston. Från en vingård i Valtellina där vinrankorna växer så brant att man får skörda druvorna med hjälp av helikopter. 

Pasta och rödvin – höstigt!

Pastarätten i menyn var en liten portion perfekt kokt linguini med fläskfilé, tryffelcreme, babyspenat, mascarpone och tryffelkaviar, som toppades med färskriven parmesan. Vinet vi fick till denna rätt var Barbera d’Alba Cascina Nuova 2015, Mauro Veglio som även det var väldigt bra till denna ganska feta rätt. 

Riktigt bra italiensk restaurang i Stockholm - O’pizzicatoRiktigt bra italiensk restaurang i Stockholm - O’pizzicatoRiktigt bra italiensk restaurang i Stockholm - O’pizzicato

Mer höstigt än så här blir det inte för mig, med en gräddig pasta och ett perfekt rödvin till, Supergott!

Innan nästa rätt kom en liten smakrensare i form av citroncorbet. Menyn fortsatte sedan med en av mina italienska favororiträtter, osso buco. Kalvlägg som bräserats 12 timmar, på en bädd av saffransrisotto med primörer och grenolata. Mums!

Riktigt bra italiensk restaurang i Stockholm - O’pizzicato

Till kalven ett glas Barbaresco 2015 från Albino Rocca. Jag gillade verkligen Barbera d’Alba, men denna Barbaresco var ännu vassare. 

Riktigt bra italiensk restaurang i Stockholm - O’pizzicato

Avslutningen på menyn var lika enkel som god, en kula vaniljglass med espresso – gelato affogato.

Min nya favoritdessert, perfekt avslutning om man som jag inte är någon dessertfantast men gärna vill ha något litet sött. 

Sammantaget om restaurang O’pizzicato

Mysig lokal, alert och kunnig personal. God och prisvärd avsmakningsmeny och riktigt bra vinmatchning. Även jag kan rekommendera denna restaurang som verkligen passar perfekt denna mörka årstid!

Adress: Swedenborgsgatan 23. Deras webb hittar ni här.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...