Triss i Springbank – nyheter 30 Augusti!

Jag har skrivit tidigare om min kärlek till min favoritwhisky Springbank. Det blev kärlek vid min första dram när vi besökte destilleriet i Campbeltown för snart 15 år sedan!

Triss i Springbank

Så, när jag fick chansen att få hem några smakprov av tre nya Springbank som släpps på torsdag tog jag såklart chansen! Det är dels den klassiska Springbank, den rökiga och dubbeldestillerade Longrow och den trippeldestillerade orökta Hazelburn.

Triss i Springbank

Så smakar nyheterna från Springbank

Jag har värdelöst doftsinne, så när vi testar whisky sitter jag mest och väntar på att de andra ska lukta klart så man får smaka. Så hur smakar de?

Springbanks 21-åriga är stjärnan i detta whiskysläpp och den är helt fantastisk. Lagrad på 60 % romfat, 30 % bourbonfat har den fått söta fruktoner från romfaten ihop med vanilj, kola och en doft av peppar som jag tycker kännetecknar Springbank. Det släpps bara 59 flaskor i Sverige och trots priset 2625:- kommer dessa troligen ta slut i ett nafs!

Hazelburn, en 13-årig whisky lagrad på sherryfat är riktigt god, rejält tryck i smakerna där man hittar vanilj, peppar, kola, valnötter och torkad frukt. Supergod och för 928:- är det ett bra köp.

Longgrow är Springbanks rökiga variant som görs i en väldigt liten skala. Denna 18-åring har en distinkt rökig ton, men lite mer subtil än den man hittar i t ex Ardbeg. Salt, rök, vanilj och torkad frukt var smaker vi hittade i denna whisky som lagrats på 60 % sherryfat, 40 % bourbonfat. 1448:- kostar en flaska.

Triss i Springbank
Är det bara jag som blundar när jag smakar på riktigt fin whisky? 🙂

Säljstart: 30 augusti, webblansering kl. 10.00 på Systembolaget.se. Glöm inte sätta en påminnelse strac före 10.00 om du älskar Springbank – det kommer jag att göra!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

För två år sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som är Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. På...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...