Sommargästen Discovering The Planet

Dagens sommargäst är Daniela som driver den härliga resebloggen Discovering The Planet. Hon reser oftast med sin man Göran som filmar resorna för parets Youtubekanal.

Hur kom det sig att ni började att blogga?

Att resa har varit vårt stora intresse ända sedan vi träffades för 20+ år sedan. Jag, Daniela, har alltid älskat att resa, skriva och fotografera, ända sedan jag var barn. Jag gav mig faktiskt på att koda en resesida redan 1999, men det blev inte som jag ville ha det, och krävde mycket mer kunskap om HTML och dreamweaver än jag hade intresse för att lära mig. Nio år senare hade någon gjort kodningen åt mig och sidan skapades. Då med två olika bloggar under domänen, Hälsosamt och Vardagsliv som handlade mest om resor. Några år senare kände jag att jag bara ville skriva om resor. Och så har det varit de senaste sex åren.

Vilka reportage är de mest lästa på er blogg?

Några av de mest lästa är faktiskt sedan bloggens början, som Världens längsta broar och Tio smultronställen i Skåne. Några av de nyare inläggen på topplistan är Den lilla byn Valdemossa, 13 saker att göra i Debrechen, Ungerns näst största stad och Den hemliga baren, Bar Abaco.

Nu i sommar har ni bland annat varit i Abu Dhabi – supervarmt! Hur kom det sig att ni åkte dit mitt i den svenska sommaren? ?.

Haha. Ja det kan man undra. Vi hade en annan resa planerad, men blev tipsade att göra den senare på grund av högsäsongen. I Abu Dhabi är det lågsäsong och vi behövde en riktig viloresa. Att vi lämnar Sverige när vi har det som finast hemma, har mer att göra med att vi är egna företagare och har en tendens att jobba även under semestern om vi är hemma i Sverige.

Om du måste välja ut en riktigt bra restaurangupplevelse från en resa – vilken är det?

Oj, finns ju många. Vi gillar ju både streetfood och fine dining. En som kanske sticker ut lite är vårt besök på Tapas Molecular Bar  i Tokyo. Molekulär gastronomi, två kockar och bara åtta gäster. Men vi älskar också saluhallar och annorlunda kaffer. En favorit i Sverige är Färg från förr i Skåne. Några av våra favoritmatupplevelser hittar man under Matkultur Världen på vår sida.

Vilken en plats är det ni verkligen längtar till men ännu inte varit i?

Högst upp min lista är Bora Bora, Bergsgorillorna i Rwanda och en längre resa i Sydamerika. På Görans är det nog Formel 1 i Austin i Texas, en körtur med Formel 3000 i Abu Dhabi 🙂 och en ”island hop” i Stilla havet. På vår gemensamma lista är det nog en roadtrip i Sydafrika.

Vad är era resplaner i höst?

Tyvärr har vi inga gemensamma resor bokade än. Jag, Daniela har två bloggresor nu i Augusti till Schweiz och Belgien och en till Italien i september. Sen ska jag försöka ta det lugnt fram till vår vinterresa ;). Och den har vi inte riktigt haft tid att fundera på än :)…

Jag ser fram mot att följa parets resor på bloggen!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...