Matkassetest – Matkomfort familjefavoriter

Vi testar matkassar nu hela hösten och är inne pĂĄ den sjätte varianten – Familjefavoriter frĂĄn Matkomfort. En matkasseleverantör som inte är lika känd som de vi testat tidigare, delvis för att de bara finns i Stockholm och Uppsala.

Som namnet antyder lägger Matkomfort stort vikt pĂĄ att det ska vara enkelt och snabbt att laga deras mat och det visade sig att det stämde väl. De har fyra olika menyer, bland annat ”Vroom” som bara tar 5-10 minuter per dag att laga. SĂĄ brĂĄttom har vi dock inte, sĂĄ vi valde menyn ”Familjefavoriter” som ska ta max 20 minuter per mĂĄltid att laga.

Matkasse frĂĄn Matkomfort – leveransen

Maten kom enligt utsatt tidsintervall och detta var liksom flera av de tidigare inte en kasse utan en pappkartong. Ingen kyld isolerad del så här bör man vara hemma runt leveransen och ta emot.

I kartongen var råvarorna omsorgsfullt nerpackade, nästan som vi skulle göra om vi skulle packa en presentlåda med mat och vin till en vän som fyller år!

Matkasse Matkomfort Familjefavoriter Matkasse Matkomfort Familjefavoriter

Mat och recept i Matkomforts Familjefavoriter

Överst låg menyn med veckans recept. En kortfattad men tydlig beskrivning av varje rätt med recept, dock utan bilder. I lådan är mycket av det som behövs för recepten redan klart. Färdiga såser, små brukar med exakt rätt mängd ströbröd och ris osv. Med tanke på hållbarhet har även rätterna bestämda dagar de rekommenderar att de lagas.

Första dagen lagade vi deras Pannbiff med tomatsås, pasta och kokt morot. Smidigt med färdig tomatsås men tyvärr alldeles för söt för vår smak, till och med barnen reagerade på sötman.

Matkasse Matkomfort Familjefavoriter Matkasse Matkomfort Familjefavoriter

På tisdagen var det pankopanerad kyckling på menyn. Smidiga skivor av av kycklingfilé som vändes i pankoströbröd och stektes krispiga i olja och smör. Supergott! Till det kokt ris och en färdig örtsås.

Matkasse Matkomfort Familjefavoriter Matkasse Matkomfort Familjefavoriter

Onsdagsmiddagen kändes nästan som fredagsmiddag, med ugnsstekt potatis, grillad kotlett, bearnaisesĂĄs och tomatsallad. Grillade kotletten i grillpannan sĂĄ den fick ett snyggt rutmönster men gjorde misstaget att skiva upp den i tunna skivor vid servering sĂĄ det blev inte lika snyggt som jag hade tänkt mig…

Matkasse Matkomfort Familjefavoriter

På onsdagen rekommenderades att man kokade extra potatis till torsdagen, då det var gräddstuvad pytt med rödbetor och ägg som stod på menyn. Det glömde vi så det kändes lite bakvänt att först koka potatis och sedan direkt kyla ner den, skära i bitar och göra pyttipanna på den. Men det blev supergott, speciellt som vi serverade äggulan rå istället för stekt som det stod i receptet. Var nog min favoriträtt denna vecka.

Matkasse Matkomfort Familjefavoriter

Sammanfattning om Matkomforts Familjefavoriter

  • Leverans: De skulle komma och leverera mĂĄndag eftermiddag runt 17.00 och kom när de skulle, bra! De levererar dock bara i Stockholm och Uppsala.
  • Antal mĂĄltider: 4
  • Pris: 1020:- (för fyra personer). Den dyraste kassen av alla vi provat.
  • Varorna: Allt var bra och kom med i leveransen
  • Ekologiskt: Ganska lite ekologiskt, klart mindre än vi normalt köper. Potatis och ägg var ekologiskt, men exempelvis var varken grädde, paprika eller kött ekologiskt.
  • Recept: Tydliga steg-för-steg recept, dock utan bilder. Ingen rĂĄvara behövde vi tänka pĂĄ att spara till annan dag – skönt.
  • TidsĂĄtgĂĄng: 20-25 minuter. Den bekvämaste kassen vi provat hittills, med färdiga sĂĄser och fĂĄ rĂĄvaror.
  • Gott: Goda rätter, barnen tyckte det var den godaste kassen hittills (men det har de sagt flera veckor i och för sig!). Dock ingen fisk eller vegetarisk rätt utan bara nötkött, fläsk och kyckling.

Idéer vi tar med oss från veckans matlagning

  • Pankoströbröd – sĂĄ gott att panera i!

Tips till Matkomfort på hur kundupplevelsen skulle bli bättre

  • Bilder i recepten
  • Mer ekologiskt

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen pĂĄ bloggen!

Läs mer

Kurs för förarintyg bĂĄt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...

Snöskovandring och vinterbad – Dolomiti Natural Wellness

Snöskovandring och isbad istället för skidåkning? Ja, andra dagen i Madonna di Campiglio var prognosen snö på förmiddagen...