Drömresan till Punta Cana – bara 11 dagar kvar!

Dela inlägget:

Om du fick åka var du ville en långhelg – var skulle du åka då? Jag gjorde för drygt två år sedan en resa till Japan som jag drömt om jättelänge. Med bara sex dagar på plats fick jag planera upplägget i detalj för att hinna med att se det jag ville både i Tokyo och Kyoto. I våras åkte vi till Istanbul som länge legat på min lista över platser jag ville till. I somras Ibiza. Och nästa helg är det dags för att besöka ett annat drömresemål- Dominikanska Republiken!

Denna gång kommer jag ha väldigt kort tid på plats – bara tre dagar. Galet lång resa för så kort vistelse egentligen, men denna gång var det en kort resa eller ingen resa alls för att hinna med mitt vanliga jobb. Och den långa resan gör inte så mycket då jag kan jobba en stor del av resan. Men med bara tre dagar på plats blir planeringen ännu viktigare.

Nu är vinkeln en ganska avslappnad resa (med mina mått) så jag kommer att ha min bas i den populäraste turistorten Punta Cana. Hade jag haft mer tid skulle jag även tagit ett par dagar i huvudstaden Santo Domingo. Man kan t ex flyga till Santo Domingo, vara där några dagar för att sedan ta en buss till Punta Cana och flyga hem därifrån.

Punta Cana ligger på bekvämt avstånd från USA och stor del (56%) av turisterna kommer från Nordamerika. Det har såklart styrt utbudet av hotell och aktiviteter. Vid stranden Bavaro Beach som rankas av Tripadvisor som den finaste i hela Dominikanska republiken ligger det mest stora lyxhotell och de bästa restaurangerna ligger i något av hotellen. Det finns massor med aktiviteter och utflykter – allt från paradisöar man endast når via båt, till actionsporter och naturreservat, som Hoyo Azul nedan.

Hoyo Azul

På plats i Punta Cana kommer jag testa semesterlivet som en typisk turist gör där  och så självklart bo på en stor all-inklusive resort. Dessa dagar är jag inbokad på den stora resorten Riu Palaca Bavaro. Här skulle jag utan problem kunna hänga alla tre dagarna och bara njuta av det stora all-inclusiveutbudet.

Riu palace
E n av poolerna vid Riu Palace Bavaro
Men jag ska såklart vara lite mer aktiv än så, tanken är att testa de mest populära utflykterna som zip-lining och snorkling. Några drinkar på Punta Canas populäraste nattklubb Coco Bongo som verkar helt utflippad tror jag också att jag hinner med!

coco-bongo_punta-cana (1024x682)
 

 

2 kommentarer

  1. Det kommer bli grymt!!!!! En ”jobb vecka” för mig kan ju vara kortare… Må Morgon ut t Mexico – tisdag till dominikanska sen hem Tors kväll och landar fre morgon Sthlm! Inte nu då men förut!!!! Så det blir toppen!!! I påskas vAr jag 3 nätter Aruba oxå! Men man är ju trött men följ ljuset är mitt bästa tips!!! Trevlig resa!!!! Kram

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...