Kryssning för singlar – med egen singellounge

Dela inlägget:

Är du singel eller saknar någon som du kan kryssa med? Allt fler kryssningsbolag skapar nu koncept med kryssning för singlar. Här finns singelhytter och en egen singellounge som par och familjer inte får access till! När jag kryssade med Norwegan Bliss kollade jag såklart in deras singelhytter.

Kryssning för singlar – med praktiska singelhytter

Man har byggt hela “singelområdet” där hytterna kallas studios mitt i båten på våning 10-12 och det finns inga fönster ut alls.

För att ändå ge en känsla av vädret utanför finns en LCD-skärm på väggen som visar en livefeed från utsidan på fartyget! 

Hytterna som totalt är 9 m2 är utrustade med en 120-säng, en minitoa och en minidusch samt handfat. Längs väggen finns praktiskt förvaring och även en TV.

Kryssning för singlarKryssning för singlar

Träffa andra singelresenärer i Studiolounge

Vill man träffa andra singelresenärer är Studioloungen ett perfekt ställe. Även om man inte är på jakt efter en flört eller ny kärlek är detta ett perfekt ställe för att hitta sällskap till middagar eller utflykter från båten. I loungen finns öl, vin, kaffe, fick och snacks-

Kryssning för singlarKryssning för singlar

Samma pris per person som dubbelhytt

Priset för singelhytten varierar lite beroende på destination och fartyg men i Karibien ligger priset ungefär som priset per person i dubbelhytt utan fönster. Det blir alltså inte dyrare per person för singlar, något som många ensamresenärer länge efterfrågat.

Tillgång till allt annat på fartyget

Även om man bor i dessa singelhytter har man såklart tillgång till allt annat på fartyget i form av restauranger, barer, shower, gym och bad.

Har man inget resesällskap och vill hålla kostnaderna nere för hytten är detta ett superbra alternativ. Man är ju inte så himla mycket i hytten ändå, med tanke på hur mycket annat det finns att göra ombord!

Vad tycker du? Skulle det vara något för dig om du reser utan sällskap? Kommentera gärna!

Jag kollade  in singelområdet på den pressresa jag var inbjuden på av Norwegian Cruises Line, men åsikter och tankar är som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...