Långweekend med skidåkning och skirace i Schweiz

I slutet av förra veckan var jag och en kompis som är fotograf på en pressresa till Jungfrauregionen i Schweiz, för att åka skidor såklart men även kolla in Laubernhorn ski race som gick av stapeln denna helg och testa lite andra roliga aktiviteter i regionen. En fördel med att åka till Schweiz för att åka skidor är att det går massor med flyg flera gånger per dag till Zurich och därifrån går det tåg till alla skidorter. Så, man kan åka exakt den dag som passar och tar man ett tidigt flyg kan man i praktiken hinna med en sen lunch i backen och eftermiddagsåkning!

Till Schweiz med Swiss

Vi tog dock ett flyg senare på dagen för att vara redo tidigt torsdag morgon, så onsdag eftermiddag tog jag Arlanda Express till Arlanda och hoppade på flyget med Swiss till Zurich. Swiss är ett av få flygbolag som fortfarande skämmer bort passagerarna i economy som det var ”förr i tiden”. Man delar ut choklad när man satt sig och det ingår gratis drycker som öl och vin till den lilla smörgåsen man får på denna korta flight på 2,5 timmar.

Till Schweiz med Swiss  Till Schweiz med Swiss Till Schweiz med Swiss

Med tåg till Interlaken från Zurich

Zurich flygplats är enkel att hitta på och här finns en rulltrappa direkt till perrongen där det vanliga tåget går från. Tågen här är kända för sin punktlighet och standard och detta var en stor skillnad från de svenska tågen. Tåget avgick på sekunden och förutom fina vanliga vagnar fanns en stor restaurangvagn med vita dukar och bordsservering. Perfekt att äta en enkel middag här medan tåget tuffade på mot alperna!

Med tåg till Interlaken från ZurichMed tåg till Interlaken från Zurich

Framme i Interlaken

Interlaken är den största staden i Jungfrauregionen och en bra utgångspunkt för att ta sig till de olika delarna vi skulle besöka denna helg så här hade turistbyrån bokat hotell åt oss. Hit åker många även på sommaren för att vandra och det finns gott om både hotell i alla prisklasser och stort utbud av restauranger.

Skidåkningen i Schweiz och Laubernhorn ski race

De kommande dagarna kommer jag skriva om bland annat om skidåkningen, Laubernhorn ski race och andra aktiviteter som är populära här, som att åka kälke nedför backen. Och stämmer det verkligen att allt är dyrt i Schweiz? Det kommer jag även att berätta mer om! Häng med – nytt blogginlägg om Schweiz varje morgon den närmaste veckan!

Resan till Schweiz är en pressresa i samarbete med Schweiz Turistbyrå, men åsikter och tankar är som alltid mina egna.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

För två år sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som är Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. På...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...