Sani Resort i Kassandra, en destination i sig

Dela inlägget:

Sani Resort ligger på halvön Kassandra i Halkidiki, i Norra Grekland. Det är en stor resort med fem olika femstjärniga hotell, 20 olika restauranger, en egen marina och en lång privat strand. Vi bodde två nätter på Sani Beach som är det mest barnvänliga av de fem hotellen och hade deras dine-around program där det ingår lunch och middag på nästan vilken som helst av restaurangerna på hela resorten.

Sani Resort i Kassandra

Häng med och kolla in denna fantastiska resort som har enkelheten som ett all-inclusive men klart bredare utbud och högre kvalitet än de andra all-inklusive hotell vi bott på. Vi gjorde besök på några av de andra hotellen på resorten och hittade en klar favorit bland restaurangerna. Men jag börjar med att visa upp Sani Beach som vi bodde på.

Sani Resort

Sani Beach – Rummen

Här har de flesta rum ett vardagsrum och terrass. Vi hade ett familjerum med två sovrum med tillhörande badrum på varsin sida av vardagsrummet samt en stor terrass mot havet. Så skönt med två separata sovrum och ett extra rum där t ex vår son som alltid vaknar före syrran kunde hänga på morgonen utan att störa. Och barnen var lyckliga över att få sova i ”riktiga” sängar, inte bäddsoffor eller extrasängar som brukar vara standard för dem på hotell.

Sani Resort Sani Resort Sani ResortSani Resort

Fantastiskt härligt rum med gott om plats, supersköna sängar både för barn och vuxna, många bekvämligheter som kaffemaskin, ljudsystem och ingen brist på eluttag tex. bredvid sängen.

Sani Resort

Frukosten på Sani Beach

Det finns fyra olika restauranger, där två är drop-in och två kräver att man bokar bord dagen innan. Vi testade två olika och det är snarlikt utbud, men olika miljöer. Här finns nästan allt man kan önska sig, från färskpressad juice, en kock som lagar ägg på beställning, färsk frukt och nybakat bröd.

Sani Resort Sani Resort Sani Resort Sani Resort Sani Resort

Pooler och strand på Sani Beach

Hotellet ligger på en liten utbuktning vid kusten så det finns stränder åt två väderstreck, med lyxigt kritvita solstolar i trä med stoppade kuddar. Det finns även flera pooler och grundare småbarnspooler. Vissa delar har 16-årsgräns för de gäster som vill ha lugn och ro.

Sani Resort Sani Resort

Åker man hit på höstlovet solar man med lite kläder på!

Sani Resort Sani Resort

Inomhuspool och spa

Kommer man som vi gjorde på höstlovet eller har otur med vädret och det inte är lika varmt ute är det härligt med inomhuspoolen och spa:et som vi hängde i flera gånger. En stor, varm pool med bubbelzooner och massor med vilstolar. Det finns även ett gym och ett fint spa med flera bastus men där är det 16-årsgräns. Även den stora poolen har åldersgräns vissa delar av dagen under högsäsong.

Sani Resort Sani Resort

Restauranger på Sani Resort.

När man bokar sitt rum här kan man välja till deras halv- eller helpensions dine-aroundprogram. Det innebär att man kan äta på vilken man vill av hotellets 20 restauranger, där ett par stycken är buffévarianter med ett gigantiskt utbud och övriga är al a carte. De flesta av a la carte restaurangerna har en set meny där man sätter ihop en meny från 3-5 olika val av förrätt, varmrätt och dessert. Alternativt kan man beställa vad man vill ur menyn och få 20 /10 euro (vuxen/barn) tillgodo på notan.

Dryck ingår inte, men det är inga dyra priser på dryck utan som svenska priser ungefär, en liter stilla vatten 4 euro, en flaska vin från 25 euro.

Av de restauranger vi testade gillade vi nyöppnade restaurangen Sani Pines mest, som har en ekologisk profil med närodlade råvaror – ett exempel på den meny man kan få i dine-aroundprogrammet. Barnen fick en egen variant med en barnmeny och jag satte ihop en meny med spenatsallad med fetakräm til förrätt, färsk fisk och en kaka med glass och flarn. Supergott och vällagat.

Sani Resort Pines RestaurantSani Resort Pines Restaurant

Vi testade även buffén en måltid och fanns det mycket till frukosten hade man gått all-in här. Både riktigt gott och vällagat samt allt man kunde tänka sig.

Sunset bar

Självklart har Sani Beach även byggt en bar på en klippa bara 2 minuter från hotellet där man har perfekt kvällssol.

Sani Resort Sunset Sani Resort Sunset

Totalt 20 barer på resorten

Totalt finns 20 barer på resorten, från en klassisk cocktailbar som denna nedan jag hittade på Sani Beach till härliga strandbarer nere vid havet.

Sani Resort Sani Resort

Marinan på Sani

Åker man i sin lyxyacht hit kan man förtöja den tryggt i hotellets egen marina som även rymmer segel- och motorbåtar man kan chartra. Längs denna marina ligget många av restauranger och små boutiquer och det är lite av ett nav i Sani resort.

Sani Resort Marina Sani Resort Marina

Sani Resort Marina
Massor av intressanta småfiskar!

Sani Resort Marina

Andra hotell – Sani Dunes

Jag älskar att kolla in fina hotell så vi kollade såklart in flera av de andra hotellen. Allra mest gillar jag Sani Dunes som öppnade i år. Så grymt snyggt poolområde och här bor man i egna små radhus. Inte lika barnvänligt och 12-årsgräns, så hit får vi antingen åka en weekend utan barn eller vänta några år tills yngste sonen fyllt 12.

Sani Dunes Sani Dunes Sani Dunes

Aktiviteter på Sani Resort

Det finns ett omfattande program med yoga, vattengympa, zumba, barnklubb osv, men vi nyttjade inte något av detta. Däremot blev barnen väldigt förtjusta i hinderbanan som var perfekt för två lite större barn som älskar att klättra och tävla. Rekordet blev 58 sek för att ta sig igenom hela banan! En annan populär aktivitet för barnen var att promenera en bit längs stranden till ett parti med höga sanddyner att hoppa ner från.

resort

Jag åkte även med på en guidad mountainbiketur en tidig morgon, genom pinjeskog, förbi bi-odlingar och över torra åkrar till en helt avskild strand. Även en perfekt sträcka för en löptur eller promenad.

Sani resort Sani resort Sani resort

Åk hit i lågsäsong – eller inte!

Vi var här de sista dagarna innan hotellet stängde för säsongen, i slutet av oktober och det finns självklara fördelar med det, som betydligt lägre priser och mindre trängsel. Man hade även nu 30% rabatt på alla drycker osv. Men, åker man hit i högsäsong är det varmt även i skuggan och i havet, så det skulle såklart vara ännu härligare!

Fakta:

  • Läge: I Kassandra, Halkidiki i norra Grekland.
  • Närmaste flygplats: Thessaloniki (direkt med Ryanair från Nyköping).
  • Ta er från flygplatsen. Ca 45 minuter med bil eller hotellets transfer.
  • Wi-fi: Gratis, snabbt!
  • Parkering: Stor fri parkering 100 meter från entrén.
  • Minimum stay: Under högsäsong kan man boka som minst en vistelse för 5 nätter.
  • Prisexempel: 5 nätter i mitten av juni 2018 för två vuxna och två barn med full-board på Sani Beach kostar 2,394 Euro. Då ingår transfer från flygplatsen.

Reportaget gjordes i samarbete med Sani Resort som gav oss ett presspris på vistelsen här men åsikter och bilder är som vanligt helt våra egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...