Höstweekend i Helsingfors med barnen

Vardagen är tillbaka med jobb och skola – perfekt dĂĄ att byta miljö nĂĄgra dagar. SĂĄ nu i helgen tar jag med barnen pĂĄ en Höstweekend i Helsingfors för att bland annat testa Escape Rooms!

Höstweekend i Helsingfors med Escape Rooms-tema

Vi testade vĂĄrt första Escape Room av en slump när vi var i Gdansk i somras en mulen dag och googlade pĂĄ ”saker att göra när det regnar”. Att köra ett spel pĂĄ ett Escape Room var en av de högst rankade sakerna att göra i Gdansk och vi tyckte det var sĂĄ kul.

Iden att bygga ett fysiskt rum man ska ta sig ur på en begränsad tid med hjälp av ledtrådar, logik och strategi föddes i Japan 2007. Sedan dess har Escape Rooms spridits över hela världen, i Europa var Barcelona tidiga, men det finns många Escape Rooms runtom i Östeuropa och en mängd i Helsingfors.

Escape Rooms i Helsingfors

Nu finns det även Escape Rooms i Stockholm och vi har testat två av dem (Exit Games och Escape Stories), men det finns mångdubbelt fler i Helsingfors och dessutom flera där det finns rum med utmaningar utformade för barn, perfekt speciellt för vår 9-åring som inte riktigt är gammal nog för de klart kluriga rummen vi testat i Stockholm.

Rummen blir snabbt uppbokade sĂĄ vi har förbokat tider pĂĄ tre olika Escape Rooms, i rum med namn som ”Nightshift at the museum”, ”Bewtitched” och ”Airplane”.

Till Helsingfors med Silja Line

För knappt tvĂĄ ĂĄr sedan ĂĄkte vi en weekend till Helsingfors med Silja Line, dĂĄ med bara en dag i land där vi ĂĄkte till ett badhus innan vi ĂĄkte hem igen. Vi gör en repris pĂĄ den bĂĄtresan – barnen älskar verkligen att ĂĄka färja. (Jag kollade med dem om de kanske ville ta flyget istället denna gĂĄng, men det var inte alls intressant!).
Silja Line satsar mycket på upplevelsen ombord, bland annat på maten så det ska bli väldigt kul tycker även jag och det är klart smidigt att hoppa på färjan i Värtahamnen och sedan vakna upp utvilade framme i Helsingfors.
 Höstweekend i Helsingfors

En natt i Helsingfors

Denna gĂĄng bor vi kvar en natt i Helsingfors pĂĄ botuiquehotellet Klaus K, sĂĄ planen är att hinna med tre Escape Rooms och även kolla in staden och äta pĂĄ nĂĄgra intressanta restauranger där, bland annat ”The Cock” som jag fĂĄtt tips om frĂĄn den finska bloggaren Veera Bianca (som var pĂĄ samma pressresa som jag i Kassandra.) Tripadvisor i all ära, men tips frĂĄn nĂĄgon matintresserad som bor i staden man ska till är svĂĄrslaget!
Höstweekend i Helsingfors
Höstweekend i Helsingfors

Bastu!

Som den stora bastufantast jag är har jag såklart även bokat in ett besök på en bastu när vi är i Helsingfors. Löyly ligger mitt i stan  och ser riktigt ballt ut på bild, ska bli kul att testa deras bastu och ta ett dopp i havet innan vi hoppar på färjan igen för att ta oss hemåt!
 Självklart kommer det reportage på bloggen efter helgen med tips för er som är sugna på en liknande weekend!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen pĂĄ bloggen!

Läs mer

Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

För två år sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som är Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. På...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg bĂĄt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...