Nuet – pop-up restaurangen där mobiler och kameror är bannlysta!

Dela inlägget:

När var senaste gången du åt på en riktigt bra restaurang utan att ta en bild på maten eller att du kollade mobilen någon gång under middagen? För mig var det länge sedan, tills jag i går fick möjlighet att proväta den meny som kommer att finnas på pop-up restaurangen Nuet – ett ”här och nu”-mat- och dryckeskoncept som är framtaget av stjärnkocken Edin Dzemat (som förra året vann TV4s tävling Kockarnas Kamp) och dansken Jonas Brandenborg Andersen, en av världens bästa bartenders.

Nuet pop-up restaurang

Målet med Nuet är att skapa ”en upplevelse som involverar alla sinnen och som får besökarna att stanna upp och fokusera på smaken, doften, konsistensen samt att vara närvarande i stunden”. Tilltalande tanke, eller hur? Bakom pop-up konceptet ligger Rom Zacapa som även finns med som ingrediens i de cocktails som serveras till maten. Vid middagen fanns bland annat  smakgurun Mischa Billing (som bland annat sitter med i juryn på Sveriges Mästerkock) för att hjälpa oss att sätta ord på de smaker vi upplevde! Under hela middagen var mobiler och kameror inte tillåtna, vi fick lägga dem (med flygplansläge) i boxar innan middagen började!

Menyn på Nuet

Under kvällen gjorde vi ”tre nedslag” som Mischa guidade oss igenom. Första nedslaget var en rätt på hummer med brynt smör, kavringcrisp och lingonsnö. Till den en frisk orange drink på rom, morot och ingefära.

Andra nedslaget var torsk och sparris. Till den en kolsvart drink på bränd kol, lime, fläder, bergamott och rom.

Nuet pop-up restaurang

Sista nedslaget var en körsbärsdrink och en glassdessert.

Väldigt välkomponerad meny och drinkarna passade riktigt bra till maten. Eller, maten smakade bra till drinkarna snarare – till denna meny har man startat med drinkarna och sedan skapat rätter som passar till. Att få höra Mischa beskriva smakerna var fascinerande. Ni som har sett henne i Årets Mästerkock vet att hon är bra på att sätta ord på smaker och konsistenser, men här gick hon all-in och broderade ut ordentligt – så kul!

Mobilfritt – skönt!

Att inte kolla mobilen eller fota var lättare än jag trodde. Så här borde fler restauranger uppmana gästerna att göra – ha en ask på bordet för mobilerna och uppmuntra gästerna att fokusera på maten och ta en paus från att vara uppkopplad. Förslagsvis kunde de ha en länk på menyn till en webbsida där man kan ladda ner snygga bilder på den mat som serveras, så man ändå kan posta den där skrytbilden på Instagram om vad man ätit!

Jag fotade alltså inte under middagen men det gjorde däremot Alma Vestlund / Studio Emma Svensson, så alla bilderna är från dem.

Vill du också testa Nuet?

Nedan finner du datum och plats för kommande kvällar!

Stockholm den 5 april (Lydmar),
Linköping den 6 april (Johannes Kök)
Göteborg den 26 april (Sjömagasinet )

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...