Lunch på Paul’s Haymarket vid Hötorget – prisvärd buffet

Dela inlägget:

När hotellet Haymarket på Hötorget öppnade var jag där och provade maten i restaurangen Pauls kvällsmeny. Nu i veckan gick jag dit och testade Paul’s lunch som är i buffétform. Häng med!

Få ett bord

Man kan inte boka bord till buffétlunchen, så det gäller att vara här tidigt eller sent, 11.30 eller 13.00 är bra tider att komma. Finns det konferensgäster i huset är vissa bord reserverade till dem så när vi kom fick vi sätta oss vid ett av större community-borden. Helt ok, även om de runda borden längs fönstren är klart mysigare.

Lunch Pauls Haymarket

Lunch Paul’s Haymarket

Buffé kräver ju lite strategi för att det inte ska bli kladdigt. Välja en av varmrätterna och inte lockas att äta för mycket bara för att möjligheten finns! På Pauls finns en bra buffé med en salladsbar där man kunde hitta grönsallad, rödbetssallad, tomatsallad med mera. Tre olika varmrätter och en brödstation. Fräsch sallad och varmrätterna fylldes på löpande, så de var också bra. Det ingår vanligt vatten och man kan även hämta smaksatt vatten vid buffén.

Lunch Pauls Haymarket   Lunch Pauls Haymarket Lunch Paul's Haymarket Hötorget

Lunch Paul's Haymarket Hötorget

Efter varmrätten kan man fortsätta med en liten bit ost innan man hugger in på desserten som denna dag var en mango-cheeskake – mums!

Lunch Pauls Haymarket Lunch Pauls HaymarketLunch Pauls Haymarket

Självklart går denna inte att jämföra med en bra serverad à la cartelunch för tredubbla summan, men för att vara buffé är detta ett bra alternativ mitt i city och prisvärt om man räknar in allt som ingår.

Fakta:

Pris: 145:- inkl sallad, bröd, kaffe och liten dessert.

Dagens lunch: uppdaterad lunchmeny hittar ni här.

Boka bord: Man kan inte boka bord uppe i Pauls på lunchen. Vill man vara säker på ett bord får man boka i ett bord i Bar Americain en trappa ner från entréplanet där man kör à la carte lunch. Länk till bokning här.

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...