Torsdagsmiddag på Gute Grill & bar via Thefork

Dela inlägget:

Vi har ju börjat att testa olika matkassar i veckorna, men denna vecka blev det en felleverans så vi har en matkassefri vecka då vi passar på att äta lite rester från förra veckan. Egentligen är det lagom att ha matkasse varannan vecka för oss har vi insett. Då kan man även som vi gjorde i torsdags ta en spontanmiddag ute på restaurang istället.

Jag har ju ett samarbete med bordsbokningssiten Thefork.se där man dels kan boka bord som vanligt, men där kan även restauranger lägga ut specialerbjudanden dagar och tider då de räknar med att det inte är fullsatt. Vi sökte på ”erbjudanden i närheten” och hittade bord på restaurangen Gute Grill & bar med 30% rabatt på all mat – perfekt!

Middag på Gute Grill & bar

Gute Grill ligger på Brunnsgatan, ett stenkast från Stureplan. Här är det fokus på grillat och man har ambitionen att bli den ”bästa köttrestaurangen i Stockholm”.

Det är en stor lokal med en industriell känsla, med vitt kakel på väggarna, blankpolerat cementgolv och bord i kalksten. Bra belysning och ombonat med textilier, ljus på borden och vacker dukning.

Gute Grill & Bar

Vi hoppar över förrätt denna vardagsmiddag och går direkt på varmrätterna. Barnen beställer in en varsin Guteburgare och jag tar på kyparens rekommendation en Secreto Ibérico.

Brödkorg med vispat smör

Innan varmrätterna kommer in får vi en brödkorg med vispat brynt smör och en kopp med en supergod len kycklingsoppa som aptitretare. Älskar verkligen bonusrätter! Inte i sonens smak men jag och vår dotter gillade soppan. Vi bad om burgare utan bröd till dottern som inte tål gluten och hon fick en egen liten brödkorg med glutenfritt bröd, omtänksamt!

Gute Grill & Bar Gute Grill & Bar

Guteburgaren är en ambitiös kreation på ”egenmald högrev, lammbringa & lammbog. Byggd på majsbröd, frasig pulled pork, lökmarmelad, sveciaost och tryffelmajonnäs. Serveras med våra dubbelfriterade pommes och hemgjord ketchup/senap vid sidan om”. Stor succé. En av de godaste burgarna någonsin menade sonen!

Gute Grill & BarGute Grill & Bar

Secreto Ibérico och Herdade Do Portocarro

Styckdetaljerna, som min Secreto Ibérico väljer man sides till och jag tar en tomatsallad, samma krispiga dubbelfriterade pommes som barnen och en mojo rojo. Tillbehören kommer i rejäla portioner, så är man flera personer som tar en varsin styckdetalj kan man dela på t ex såser eller sallader. Perfekt grillat kött, krispiga pommes, bra syra i tomatsalladen och bett i mojo rojon.

Jag ber om tips på ett glas rött som passar till och får in ett glas Herdade Do Portocarro som var smakrik, kraftig och perfekt till grillat. Väldigt bra sätt att upptäcka nya viner på – ta in ett glas på kyparens rekommendation. Just detta vin finns bara på beställningssortimentet men jag ska beställa en flaska och se om det smakar lika bra hemma!

Gute Grill & Bar Gute Grill & Bar

Desserter på Gute Bar & Grill

Vi var ganska mätta efter dessa stora portioner, men vi ville gärna testa någon dessert, så vi delar på två stycken.

Friterad munk fylld med kardemumma, blåbär och hallon samt rostad havre och vaniljglass. Så god!

Gute Grill & Bar

Mjölkchokladmousse med havssalt, karamelliserad mandel, nyponglass, toffeeflarn och chokladsmulor däremot faller oss inte riktigt i smaken. Nyponglassen tar över och mjölkchokladmoussen känns knappt. Mer chokladsmaker skulle lyfta denna dessert.

Gute Grill & Bar

Avec – upptäcker Redbreast

Sällskapet bredvid oss ber om en bourbon till kaffet och barchefen bär in 6 flaskor de får titta på och välja av. Jag bli sugen att se om de har någon av mina favoritwhiskys och hittar bland annat Glenfarclas. Barchefen vill dock gärna att jag testar en av hans favoriter – en 15 årig Irlänsk Redbreast – som liknar Glenfarclas och häller upp en skvätt av varje så jag får testa. Verkligen bra! Så jag tog en liten 2:a av Redbrest till desserten.

Gute Grill & Bar

Så trevligt ställe – Gute Grill – och att det dessutom var 30% rabatt på all mat på notan var ju en riktig bonus! Hit kan jag verkligen rekommendera en middag i höst om ni gillar grillat.

Läs mer och boka bord här.

Inlägget görs i samarbete med Thefork.se men åsikterna är som vanligt mina egna

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...