Roadtrip 2016 – Göteborg och Danmark

Dela inlägget:

Förra året gick vår roadtrip till södra Sverige. I år tar vi vägen via Göteborg till Danmark! Stränder, fiskrestauranger och så avslutar jag och vår son med att gå all-in på nöjesfält och vattenland!

Första stoppet: Göteborg

Vi startar med att åka till Göteborg där vi kommer att bo på Clarion Post och gå på Liseberg. Förra året var vi på i stort sett alla nöjesparker i Sverige förutom just Liseberg så det ska bli så kul att testa berg-och-dalbanorna här. Och Clarion Post har jag verkligen sett fram mot att bo på – ett av få hotell i Sverige som har en stor takpool!

Andra stoppet: Skagen

Efter några dagar i Göteborg tar vi Stena Line-färjan över till Fredrikshamn i Norra Danmark och åker till ett hus strax söder om Skagen som min mamma har hyrt. Här ska vi bo en vecka med alla mina syskon, respektive och småkusiner. Här ser jag fram mot strandhäng, luncher på mysiga fiskrestauranger och så turas vi om att laga middag till hela gänget på kvällarna.

Efter en vecka vid Skagen åker min fru och dotter på scoutläger och jag far vidare med vår son ytterligare en vecka. I samarbete med Visit Danmark kommer vi att testa några av Danmarks mest populära destinationer för barn. Jag campade några nätter förra året med vår son och det var så mysigt så vi kommer varva hotellboende med några nätter i tält. Jag gillar även kontrasterna i att varva lyxigt hotellboende med att tälta eller bo enkelt.

Vi börjar dock med att bo en natt på hotellet The Reef som har ett stort äventyrsbad. Detta bad är inomhus så är inte vädret så varmt är det skönt att veta att vi har lite garanterat varma bad!

Tredje stoppet: Billund – Lalandia och Legoland

Sedan fortsätter vi söderut mot Billund och vattenlandet Lalandia som är Skandinaviens största!  Här kommer vi bada, åka vattenrutschbanor och sedan campa en natt innan vi checkar in på Legolands hotell och har två hela dagar på Legoland.

Legoland
En av alla attraktioner på Legoland!

Fjärde stoppet: Köpenhamn

För att maxa Danmarksvistelsen avslutar vi med en natt i Köpenhamn på botuiquehotellet Andersen hotel och så går vi på Tivoli. Vi åkte hit ofta när jag var liten så jag har en speciell relation till just Tivoli. Sonen är riktigt modig så vi kommer nog bland annat åka deras berg-och-dalbana ”Demonen” med tre loopar!

Sedan har vi drygt åtta timmar i bilen upp till Dalarna igen och då passar vi nog på att tälta igen. Kanske halvvägs i Jönköping.

Åker ni på någon roadtrip i år? Några tips om ställena vi ska till? Kommentera gärna!

 

 

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...