Matweekend i Katalonien

Dela inlägget:

I april var jag på ett matlagningsevent som Kataloniens turistbyrå arrangerade med temat ”Catalonia for foodies”- en möjlighet att få prova lite typiska rätter från denna region i norra Spanien. Väldigt god mat och kul att lära mig mer om Katalonien med 50 krogar som delar på 60 Michelinstjärnor.

Här står jag med några riktigt duktiga kockar från det lilla grevskapet Baix Penedès som ligger vid kusten 80 km söder om Barcelona.

Mot Katalonien!

Katalonien gör en storsatsning på matupplevelser i år och nu i helgen åker vi ner dit i samarbete med Catalan Tourist Board för att göra ett reportage om några av deras krogar, besöka en vingård och lära oss mer om matkulturen i Katalonien, så taggad!

Efter jobbet på fredag hoppar vi på Arlanda Express och flyger sen till Barcelona med Vueling som flyger dit direkt från Arlanda. Catalan Tourist Board har planerat mycket av helgen som innehåller några riktigt intressanta platser i Katalonien, till exempel Es Casals – utsedd till en av världens 101 bästa restauranger och med en stjärna i guide Michelin. Här ska vi bo en natt, äta lunch och besöka deras jordbruk där de odlar mycket av råvarorna till restaurangen. Sedan fortsätter helgen med besök på vingårdar, fler härliga restaurangbesök och så har vi ett dygn i Barcelona innan vi åker tillbaka hem på måndag.

Barcelona!

I Barcelona tänker jag att vi åker till området El poble sec och gatan Carrer de Blai där det ska finnas massa intressanta restauranger. Någon härlig takbar ska vi också leta upp, i Barcelona finns det massor!

Har ni några tips på restauranger eller barer i Barcelona? Tipsa och kommentera gärna!

Resan görs i samarbete med Vueling och Catalan Tourist Board men åsikterna är som vanligt mina egna. 

 

 

8 kommentarer

  1. Jag ska bo i just Poble Sec om några veckor och testade Carrer Blai redan förra året – en himla matglädje helt klart! Tyvärr är bröd inget för mig (tål gluten, men för mycket och jag får problem) så många av pinxtosen passade sig inte riktigt. Antar att ni har bra sällskap med, men vad jag fick höra var det otroligt stor skillnad på vilken bar som var bäst i utbudet. Det blir helt klart några vändor tillbaka i år, för jag älskar konceptet.

    Och himla kul att få följa med på en sån kulinarisk resa! För mig med två planerade resor till Katalonien kommer jag följa med spänning!

  2. Åååh, inte alls avundsjuk, nej nej.. 😀
    Jag rekommenderar Cachitos på Rambla Catalunya och det gör jag endast för en originell ”huevos rotos” som fick mig gråtfärdig.
    http://www.cachitosrambla.com/

    Sedan får du absolut inte missa Casa Gispert på Sombretes 23 vid Santa Maria del Mar-basilikan. Stampat jordgolv i butiken med kaffe. kryddor, oljor ch nötter..

    Min kollega som vuxit upp i Barcelona visade oss till La Bombeta i Barceloneta. Inget engelskspråkigt alls utan peka och ät om du hittar ett hörn.

  3. Som f.d. Barcelonabo vill jag tipsa om fantastiska tapasbaren Tapeo i El Born. Boka bord och beställ deras chokladmousse med olivolja – gudomligt god. Gå så roligt på resan!

  4. Häftigt! Jag bodde där och pluggade en sommar, åt mest på ”Tapa tapa” som jag inte ens tror finns kvar. Resten av tiden levde jag på vattenmelon, baguette och cola light. Inte mkt Michelin där med andra ord…. haha!

    • Helt klar skillnad på var jag äter nuförtiden jämfört med pluggtiden! Mindre tid för att resa nu, men mer budget!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...