Topp 5 saker att göra i Tallinn med barn

Det finns många ”måsten” i Tallinn enligt guiderna, men jag tror vi har vaskat fram de fem sakerna ni verkligen inte ska missa om ni är en helg med barn i Tallinn. Har ni ett Tallin Card har ni dessutom fri entré till alla dessa saker (i den mån det kostar)!

1. Rådhustorget

Rådhustorget har varit gamla stans medelpunkt under de senaste åttahundra åren. En perfekt plats att ta en kaffe eller en kall öl och titta på folk! Runt torget finns även sevärdheter som Katarinapassagen och stadens äldsta apotek.

2. Sjöflyghamnen

Sjöflyghamnen är ett sjöfarts- och militärmuseum, inrymd i en gigantisk gammal flyghangar. Utanför finns även flera historiska fartyg. Jag gick hit med vår åttaåriga son och detta var kanske resans höjdpunkt för honom. Här kan man gå in ubåten ”Lembit”, kolla in Europas största ångdrivna isbrytare, köra radiostyrda båtar eller skjuta ner flygplan i en simulator med ett stort maskingevär.

P1030760
P1030762

3. Kiek in de Kök och Bastionens gångar

Kiek in de Kök är ett 38 meter högt kanontorn med än fin utsikt över gamla staden och under tornet kan man kolla in Bastionens gångar – de militära tunnlar från 1670-talet som löper under stadsmuren. Man kan bara gå ner här via en guidad tur (boka plats i förväg).

P1030908
Utsikt från Kiek in de Kök

4. Energy discovery centre

Tallinns Energy discovery centre är som en blandning av Tom Tits och Tekniska Museet, där man på ett pedagogiskt sätt har skapat en miljö där man själv på olika sätt kan alstra energi för att tända en glödlampa, lära sig mer om magnetism, ljud, speglar och ljus. Detta är ett populärt ställe för skolklasser och våra barn hade svårt att slita sig härifrån. Superkul en mulen dag!

5. Kohtuotsa viewing platform

Bästa utsikten över gamla stan får ni från utsiktspunkten Kohtuotsa , ett stenkast från Kiek in de kök. Om ni ser någon som lägger upp en bild på Instagram från Tallinn är den troligen tagen här, antingen med en mås sittande på muren eller med ett citat på en vägg. Från utsiktsplatsen finns dessutom en charmig stentrappa ner mot hamnen.

Det var våra topp fem, men på den utmärkta sidan Visittallin.ee (där det finns en version helt på svenska) finns en mängd fler tips!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

För två år sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som är Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. På...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...