Höstlov med barnen – weekendresa med badfokus!

Med tanke på hur många lov från skolan våra barn (som är 7 och 10 år) har under året behöver vi prioritera vilka lov vi ska vara lediga med dem och vilka lediga veckor de istället får gå på fritids eller något läger.

Just höstlovet i år har vi bestämt att de får gå på fritids. Vår dotter som är 10 har en av sina bästa vänner på samma fritids och de planerar att själva hitta på lite roliga utflykter på egen hand, t ex åka till något museum etc efter lunch. Vår son som är 7 har även han en av sina bästa vänner på fritids större delen av veckan och han är nöjd där så länge en kompis är där! Vi vill dock ta med dem på en kort resa i slutet av veckan. Drömmen just nu vore ju ett varmt land, men i slutet av oktober måste man ju ta sig väldigt långt för att få riktig värme. Har man bara en långhelg blir det en klart för lång resa för kort tid på plats, speciellt för barnen. Blir superdyrt dessutom.

Så, vi tittade på alternativ närmare och fastnade för en weekend till Helsingfors. Nu ska vi se hur vi maxar en resa med barnen till Finland, med två kvällar ombord på båten Silja Symphony och en dag i land i Helsingfors.

Det var ett par år sedan jag åkte på denna typ av kryssning och det ska bli spännande att se hur konceptet har utvecklats. På matfronten verkar det ha hänt mycket – vår plan är att äta på deras fine-dining restaurang Bon Vivant på fredagen och sedan på skaldjursrestaurangen Happy Lobster på lördagen.

På båten finns massa aktiviteter för barnen och på fredagskvällen ser vår Idol-tokiga dotter fram mot Lisa Ajax (som vann Idol förra året) på scen. Själv ser jag fram mot spa- och bastuavdelningen och där får jag nog med mig resten av familjen.

Vad göra i Helsingfors då? Då vi tar med barnen som älskar vattenland var valet ganska enkelt – vi tar med bilen på färjan och när vi anländer Helsingfors tar vi oss till vattenparken Serena som ligger 45 minuter med bil norr om färjeterminalen.

serena
Serena vattenpark i Helsingfors, lånad från serena.fi

Serena är Skandinaviens största inomhusvattenpark med massor med olika vattenrutschbanor och vågmaskiner. Ska bli kul att se hur den matchar Skara Sommarland och Gustavsviksbadet i Örebro som vi besökte i somras.

Självklart kommer vi blogga om hela resan här på Matochresebloggen!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...