Bistroteket på Bondegatan – oväntat bra!

Dela inlägget:

Spontanmiddag med en god vän som föreslog att vi skulle testa Bistroteket på söder. Nytt ställe som jag inte hört talas om, så kul att testa. Bra krögare står bakom restaurangen – kocken Anders Berglund, tidigare Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger, och Makis Batsoulis som senast kommer från Jimmys Steakhouse och Jimmys Marina. Tanken är att mixa fransk, amerikansk och svensk husmanskost med en egen tvist.

Massor med gott på menyn, så vi lät vår kypare ge råd. Till förrätt delade vi på en Råraka ”pizza”.

En härligt frasig råraka med löjrom, rökt gräddfil, syrad rödlök och brynt smör som förvandlats till snö. Riktigt gott.

Till varmrätt Secreto D’iberico – ”Grisens hemlighet” – en centimetertjock muskel som sitter gömd på sidan av den kraftiga halsen, djupt inne vid skuldran mot frambenet.  

 

Otroligt saftigt och gott kött som serverades med sotade bönor och grillad citron. Enkelt men väldigt vällagat och en så stor portion att vi inte orkade någon dessert. Även om det fanns mycket i dessertväg på menyn som såg gott ut.

Så – Bistroteket – klart värt ett besök!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...