Ensam i Tokyos ”coolaste bar”

Jag åkte till Roppongi och strosade runt lite. Blev sugen på att hitta en ”Roof top bar” och efter snabbt googlande framgick det att det bara var en som gällde i Roppongi – Roku Nana. Eller ”the secret bar” som den visst kallas. Ingen webbsida eller adress, men efter mer googlande hittade jag en bloggare som hade en bra beskrivning. Trodde jag. Hittade ändå inte baren. Frågade lite folk jag stötte på om de kände till baren, men icke. Gick in på ett hotell och de hjälpte till att lokalisera baren och rita in platsen på en karta. När jag kände att jag var nära där det borde ligga hittade jag en dörrvakt på en klubb som visste var det låg och som följde med och visade mig vägen. Det var otroligt vänligt och helt avgörande för att jag skulle hitta. In i ett vanligt hus, upp två våningar och så öppna en helt anonym dörr. Och där var den – Tokyos ”coolaste bar”! Men, utan en enda gäst! (Det är visst fullt från 22-tiden sa servitrisen när jag frågade)

Så nu sitter jag på Roku Nanas takterass och sippar på en Tom Collins, sjukt nöjd att jag lyckades hitta detta place.
Jäkligt skönt inser jag att efter en dag med massor av folk överallt att ha en hel terass för mig själv och två ”privata” bartenders. Lite som jag skulle leva om vi hade lite bättre ekonomi.

Telefon med vilken man ringer till baren för att beställa mer att dricka. Men, deras engelska är ungefär lika bra som min japanska att det slutar med att de springer upp med en meny i alla fall där jag får peka!


När jag gick fick jag en ”special gift” – en liten ask med massa lövtunna tomma blad i. Ytterst oklart vad jag ska göra med denna.

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg båt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...

Blodapelsin sour med honungssirap

Blodapelsiner - så goda i drinkar och nu är det perfekt tid att njuta av dem. Vi närmar...